top of page

WACHTENWAARD

Screenshot 2023-12-05 01.01_edited.png

thema's

WachtenWaard is een wekelijkse groep bestaande uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is met name gericht op onderlinge uitwisseling aan de hand van informatie en opdrachten over het thema van die dag. Het tweede onderdeel vindt plaats in een beeldende ruimte en biedt meer praktische mogelijkheden om verdiepend of regulerend rondom het thema van die dag te werken. 

1_edited.jpg

Verlichten, versterken, voorbereiden.

Op maat.

Het programma bestaat uit drie blokken van elk 11 à 12 sessies. In elk blok worden thema's aangereikt rondom drie domeinen: voorbereiding op behandeling, dagelijks leven en sociaal netwerk. 

Het programma is een leidraad, waarmee flexibel ingespeeld wordt op de behoeften van de deelnemers van WachtenWaard.

Kortom: WachtenWaard wordt altijd op maat aangeboden. 

Blok 01

Jezelf in beeld brengen

In dit blok wordt aandacht gegeven aan thema's als eigenwaarde, grenzen, stress, waarden, daginvulling enzovoorts. Ook wordt er gekeken naar het in kaart brengen van klachten, hulpvragen en doelen.

IMG_0018.JPG
IMG_9772.JPG

Blok 02

Aanwezige hulpbronnen onderzoeken

In blok 2 wordt aandacht gegeven aan thema's rondom iemands sociale netwerk, zoals openheid naar naasten,  sociogram en openheid naar naasten. Maar ook thema's zoals zingeving, (zelf)stigma en zelfzorg. 

Blok 03

Signalen herkennen en reageren

In blok 3 wordt er gewerkt aan het Eerste Hulp bij Ongemakken-plan door specifiek te focussen op het herkennen van signalen en inzicht geven in helpende en niet-helpende reacties. Ook thema's zoals vasthouden en loslaten, en het ombuigen van negatieve gedachten komen voorbij.

Screenshot 2022-10-17 12.24_edited.jpg
bottom of page