top of page

WACHTENWAARD

Screenshot 2023-12-05 01.01_edited.png

The Full Story

Wie zijn wij?

WachtenWaard is onderdeel van Dual Perspective, het overkoepelende bedrijf van Lente, waar vanuit zowel professioneel als cliëntenperspectief duurzame innovaties ontworpen worden voor de (specialistische) ggz. Vanuit hier wordt ook gewerkt aan de verdere uitbreiding van WachtenWaard door Nederland.

WachtenWaard heeft daarnaast een vaste samenwerking met Altrecht, een ggz-instelling in regio Utrecht. Deze samenwerking tussen WachtenWaard en Altrecht bestaat uit een WachtenWaard-team, dat binnen alle vier de verschillende regio's van Altrecht, WachtenWaard groepen verzorgt.

IMG_9767.JPG

WachtenWaard

Hoi, ik ben Lente!

WachtenWaard is mijn bedrijf, ontstaan na het ontwikkelen van het programma WachtenWaard.
Nadat ik WachtenWaard heb ontwikkeld, ben ik eerst een pilotgroep gestart binnen Altrecht. Deze groep loopt goed, en deelnemers zijn heel blij met het aanbod van WachtenWaard. Daarom wordt WachtenWaard binnen Altrecht verder uitgebreid. Maar ook buiten Altrecht wil ik zo veel mogelijk cliënten ondersteunen met WachtenWaard. Vanuit Dual Perspective maak ik WachtenWaard graag ook beschikbaar voor iedereen die cliënten graag wil ondersteunen, zowel tijdens het wachten als daarbuiten!

WhatsApp Image 2024-02-18 at 22.57_edite

WachtenWaard - Altrecht

Dit is het WachtenWaard kernteam van Altrecht!

Joyce en Janneke zijn beiden ervaringsdeskundigen. Samen zijn zij de pilotgroep gestart en ze hebben het afgelopen jaar op allerlei manieren geholpen met het opbouwen van WachtenWaard binnen Altrecht.

Vanuit het kernteam implementeren we WachtenWaard in de andere deelregio's van Altrecht. Ook verzorgen we de Train de Trainer, waarmee we nieuwe ervaringsdeskundigen trainen om WachtenWaard te kunnen geven. 

Daarnaast is Joyce samen met Lente onlangs de avondgroep gestart, om cliënten die overdag niet kunnen, toch WachtenWaard aan te kunnen bieden.

Tot slot werken we aan de basis van het vervolg van WachtenWaard: Waardevol Verder. Waar WachtenWaard voor cliënten op de wachtlijst is, is Waardevol Verder juist voor cliënten die al klaar zijn met behandeling. De opzet van Waardevol Verder is vergelijkbaar met het gespreksonderdeel van WachtenWaard. Het doel is om cliënten te ondersteunen in de dagelijkse uitdagingen waar zo veel cliënten nog tegen aanlopen, wanneer zij (bijna) klaar zijn met behandeling in de (s)ggz.

Begin juni heeft Waardevol Verder als nieuw concept de prijs van de Beste Mensgerichte Innovatie gewonnen op de hackathon van Dutch Hacking Health. Er is een mooie basis gelegd, vanwaar we verder zullen gaan met de ontwikkeling en implementatie van Waardevol Verder.

Wordt vervolgd..

IMG_9767.JPG
WhatsApp Image 2024-02-18 at 23.09.04.jpeg
WhatsApp Image 2024-02-18 at 23.08.47.jpeg
bottom of page